söndag 24 maj 2009

Väldigt sliten - mycket nöjd

Hemma från ridlägret! Helt fantastiskt har det varit, vill åka igen! Kanske till helgen?
Det gör ont i stort sett överallt, men mest i axlar (både fram-, bak- och utsidan), nacken, biceps, knäna, händerna (mest fingrarna, har liksom skavsår), framsida lår, vader, höger ljumske, bröst, magen (både mitt fram och på sidorna, värst när man skrattar), nedre delen av ryggen och över skuldrorna, baksida lår, skinkorna och insidan av låren. Inte så mycket i sittbenen faktiskt.
Jag fick en sagohäst som hette "Nån slags blomma" som inte Christer kom ihåg så den kallades Blomman helt enkelt, ett 10-årigt sto som ägs av Christers hovslagare. Korsning mellan estniskt halvblod och lusitano. Passade mig perfekt. Spana in Blommans hals. Jag är fan kär i hästen.Vi har ridit fyra lektioner. På torsdagkväll red vi två och två och då handlade det mest om att lära känna hästen. Ganska lugn inledning men både häst och jag var helt genomsvettiga.
Efteråt när hästarna var nattade i stallet tog vi en afterhorse på trappan. Mysigt!

Pam, Kajsa och Anna dricker välförtjänt öl.

I fredags red vi två lektioner. Den första var ett tufft dressyrpass. Blomman kunde inte så många konster men det kan ju inte jag heller så vi övade mest på att gå i form och se glassiga ut. Tror vi lyckades ganska bra emellanåt, synd att det inte blir så bra foton i ridhus (kanske beror på kameran).

Den andra lektionen på kvällen var hoppning! Jag har inte hoppat sen jag bodde i Sundsvall så det var ju jättekul. Blomman gillade hoppning så det var inga problem. Hindren var kanske runt 70 cm höga tror jag men det räckte gott och väl.
Middag och vin på kvällen och sen sov man väldigt gott igen.
Igår lördag red vi varsin dressyrlektion igen. Min stackars kropp orkade knappt men Blomman var på hugget och jag tror vi lyckades se ganska glassiga ut även den här gången.
Efteråt fick hon alla morötter som var kvar och sen åkte vi hem till Stockholm igen :-( Trist att en helg går så fort!
Vill åka igen, nu! Förutom en massa bra grejer på hästryggen har jag lärt mig flera saker:
Ta med fler par ridbyxor nästa gång.
Skaffa ett par ridstövlar som inte är så varma.
Köp bättre handskar.
Stäng sovrumsdörren så inte gårdens hundar lever rövare på rummet när vi är i stallet.
Ta med öl, inte vin. Inget slår en riktigt kall öl på afterhorse. Skulle vara känslan när Blomman galopperar samlat och fint på långsidan då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en toppen helg!! Längtar redan till nästa gång! Kram Anna

Klankis sa...

Tusen tack själv! Ja när åker vi nästa gång egentligen? Är det verkligen sant att de har bokningar för ett helt år framåt? Isåfall får vi hoppas på avbokningar! Kram kram