onsdag 1 februari 2012

Masterchef UK

Har ni sett det? Går på 8:an. När jag var hemma sjuk för ett tag sen fastnade jag. Bästa matlagningsprogrammet! Den svenska versionen kan ju slänga sig i väggen.


De här är två goa gubbar skulle jag vilja säga!

När vi ändå är inne på mat kommer ett middagstips här:

Köp hem ett paket bra köttfärs, inget skräp från utlandet, och en stor bit riktigt god parmesan:


Koka en tomatsås av 1 lök, lite vitlök, krossade tomater och lite citronskal. Medan den kokar och gottar till sig river du parmesan och blandar med köttfärsen. Fota.


Ignorera tiggande katt. Han har redan fått tonfisk och borde vara nöjd.


Ja, han lägger sig sådär när han vill ha mat.

Gör köttbullar. Blanda tomatsås med spenat och riv över så mycket parmesan du anser dig ha råd med. På med köttbullar. Fota.


Ät.

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag tror, men är inte säker, att det var där formatet började. Det gick på kvällarna typ 2008 och då fastnade jag och maken sedan såg jag det, och Masterchef Australia som också var bra och mer som det svenska upplägget, typ varje dag när jag var mammaledig 2010.
Det engelska är ju kul, för det funkar som en cup!
Ett år var det en jättesöt grävmaskinist som gick hela vägen till final!

Anonym sa...

Jag tror jag börjar bli trött.. jag läste senap istället för spenat... hmm, spenat är nog bättre.. ser jättegott ut! Kram / fia.

Bondens fru sa...

Men mums! (som Montazami skulle ha sagt)
För övrigt har jag också katter som tigger. Den stora har lärt sig att hon aldrig får något om hon jamar. Numera kör hon fjäsk-metoden, vilket innebär att man stryker sig mot mattes ben, läääänge. Till sist (énbart för att kunna röra mig i köket utan att snubbla på en katt) ger jag henne något att äta. Alltså vinner katten, varje gång.

Kia sa...

Hur har du sinnenärvaro nog att fota?
Risken att glufsa fort är hög!
Åh, så gott.