söndag 5 februari 2012

Struts

Ikväll lagar vi struts här hemma!





(och Petter, Anna, Fia och Jan - This REALLY is ostrich)

Har inte ätit struts sedan i Sydafrika 2006 så det är verkligen på tiden.

Till detta blir det rostade rotsaker och sås med trattkantareller, svart trumpetsvamp och lingon.





Också en liten skvätt rött till det.






Om nån undrar så lagar man struts på det här viset:

1. Åk ut i skogen med en god vän för att plocka svamp
2. Plocka ca 5 kg trattkantareller och svarta trumpetsvampar. Antal kg är egentligen inte så viktigt, men om din kasse går sönder i botten så är du på rätt spår.
3. Stanna till på en strutsfarm på hemvägen och köp ett stycke kött
4. Väl hemma lägger du köttet i frysen och glömmer bort det
5. Öppna en flaska vin och sätt igång med Operation Svamprensning och Torkning
6. Ett halvår senare, efter att du ätit svamp i stort sett varje vecka trots att du skänkt bort väldigt mycket till vänner och bekanta och ändå har jättemycket kvar, hittar du köttet, tinar upp det och lägger det i marinad
7. Stek/grilla runtom så det blir snyggt
8. I med en termometer och skjutsa in i ugnen
9. Minst 58 högst 63 grader celsius senare är köttet klart.

Njut.





5 kommentarer:

Anonym sa...

:)haha, härligt! /fia

Anonym sa...

Tror förresten jag ska göra din pastasallad till på onsdag då jag ska ha mamma-gruppen med barn här, så har precis slagit upp recept-boken med "Pastasallad a la Klanka" som du väl skrev i SA 2006 då.. :)

Anonym sa...

/fia igen...

Anonym sa...

Åh men du vad gott det såg ut, har ju några "egenplockade" trattisar i frysen som kanske kan passa till en bit struts! Tjälknölen på brattåsälgen blev förresten mycket god!

Kram favvokussen!

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Mmm... Det är sååå gott!!! Har dock aldrig sett det i affären. :(