tisdag 14 april 2009

Påsk the Klankis-way


Skärtorsdag:
Vaknade i Munkbysjön till blåst och moln och fick därmed lägga ned planen på att sitta vid husväggen hela dagen med en kopp choklad i handen. Istället tänkte vi att vi tar en sväng med skidorna, jaaa vad mysigt! Packade kaffe och mina nya favoritkakor Singoalla Lakrits och gav oss ivriga ut. Jädrans vad besvikna vi blev. Snön bar inte alls utan man klev liksom igenom ända ner i marken. Vi provade att åka i gamla skoterspår men inte ens det gick. Inte ens H var glad, han är ju ändå halvnorrman och norrmän är väl galna i att åka skidor? Han är iof halvaustraliensare också och de är väl kanske inte lika glada i skidåkning....Knappt 500 meter stod vi ut, skidorna åkte av och parkerades i närmaste snöhög vid stugan och sen blev det kaffe och kakor. Skidorna stod kvar där resten av helgen.Långfredag:
Klockan ringde kl 5 och tro det eller ej - det var folk ute på sjön redan då. Vädret var inget vidare, grått och trist, men vi hade trevligt på isen:
- Fyra gäddor fick sätta livet till
- Tre kom undan (två tack vare mig)
- Mitt smörgåsjärn grillade superfina jättegoda mackor
- Grabbarna drack kaffekask och tjejerna varm choklad med punsch
- Skotern fungerade i år också (den är från -81)
Mitt på dagen fick vi nog och packade oss hem igen, och då kom äntligen solen. Eftermiddagen spenderades på Fandéns uteplats och i bastun, så himla härligt!

Kolla vad lite grupptryck kan ställa till med, jag badar!


Kvällen bjöd på middag med familjen och därefter TP med Fandéns. Team Klankis kom sist men det är inte så konstigt heller när de andra lagen får barnfrågor hela tiden!


Påskafton:
Familjen Gradin bjöd på brunch i det härliga vädret. I strålande sol satt vi på uteplatsen hela eftermiddagen och åt hamburgare, drack vin och hade det bra. Underbart!

På kvällen blev det bastu och ännu ett par dopp och därefter poker. Grattis brorsan som tog hem segern!


Påskdagen:
Är man turist så är man, tyckte H och ville se Sveriges mittpunkt som ligger på berget Flataklocken (visst är det kul!). Efter 5-6 minuter på berget var han nöjd. Det var det. Men utsikten är faktiskt jättefin.
Vi tog med korv med tillbehör och slog oss ner på bryggan istället, mysigt! Jag äter ju vanligtvis inte korv men gör vissa undantag - och ett sådant är när man är ute och grillar.
Tidig kväll. Började känna lite sorg i hjärtat över att påsken höll på att vara över.
Annandag påsk:
Upp med tuppen, powerwalk runt sjön, packa, städa, åka hem. SÅ tråkigt att åka ifrån Munkbysjön! Helgen gick alldeles för fort som vanligt. Vi stannade i Sundsvall för supergott fika hos familjen Lindberg-Hedman och därefter satt vi i bilkö halva eftermiddagen. Inte kul!! Det blev lite stressigt att hinna till tennisen kl 18 men det gick!

Bara jag var där och fick en egen lektion med coachen, inte helt fel. Fick jobba mycket med backhand och serve och det blev en hel del aha-upplevelser....den som får spela mot mig nästa helg får passa sig, heheheheheeee!


Några ord om helgen:
- Jag är jävligt less på grillad korv och varma mackor, på mat i allmänhet.
- Vichy´s solskydd för ansiktet var riktigt bra!
- Har inte ätit mycket godis men däremot druckit många kalorier.
- Om man ska sitta i bilkö länge kan det vara bra att vara förberedd.
- Om jag får barn ska de inte få äta socker eller dricka läsk på kvällarna.

Inga kommentarer: