fredag 20 april 2012

På begäran

Hur man gör en skål glasnudelsallad, något reviderat recept:

- koka upp vatten och häll över ett paket glasnudlar. Låg ligga ungefär dubbelt så lång tid som det står på paketet. Därefter lägger du dem i kallt vatten en stund, då blir de inte så där klibbiga.

- hitta affärens mest mogna mango. Du ska inte bara kunna klämma på den litegrann, den ska vara MJUK.

- samma sak gäller 2 avokado.

- plocka alla blad från en kruka koriander och hacka dem lite lätt

- be någon annan skala ett kilo räkor, det är ju skittråkigt

- skär bort mellanväggar och kärnor från en eller två röda chilifrukter. Mellanväggar och kärnor lägger du i en mortel. Resten ska hackas.

- pressa lite lime i morteln och mosa så gott det går. Sila bort skräpet och häll saften i salladen. Det är det här som är det nya med receptet. På det här sättet blir det starkt! Som vi har provat oss fram på olika sätt, och så var det så enkelt.

- pressa några lime till över salladen. Svårt att säga hur många, man får provsmaka sig fram.

Njut!

3 kommentarer:

Anna sa...

Jag har lite bottenskrap kvar i skålen efter kvällens laddning. Men jag provar kanske din mer utvecklade tillagning redan imorgon... Sååå gott!! :-P

Bondens fru sa...

Tack fina Klankis! Den kommer snart att tillagas i ett kök nära mig :-)

Kia sa...

Riven ingefära och japansk soja kan man ha i. Absolut inte alls nödvändigt. Det här här min favoritmat. Godast av allt gott!