söndag 29 november 2009

Hemma igen

De här två veckorna gick alldeles för snabbt.

Men vad härligt det har varit! Lite regnigt första veckan, och andra veckan råkade vi slösa bort flera dagar i Kata som är en gräslig turistort, men annars har det varit toppen!

Här kommer ett par tips för dig som tänker åka till Phuket och Krabi och kanske åka lite söderut till Trang också:

Om du absolut måste till Phuket så var Nai Yang uppe vid flygplatsen riktigt mysigt. Ingen galen shopping och inga skräddare som pratar svenska och kallar dig "Polarn". Vi bodde på Nai Yang Beach Resort sista natten för att ha nära till flyget och det var toppen.

Haleeva Hotel i Ao Nang är jättefräscht och bra på alla sätt förutom att det ligger en bit från stranden.

Om du ska till Railey Beach så bo INTE på Diamond Cave. Det är supersunkigt. Dessutom blir det högvatten på kvällarna och det är inte jättekul att gå i det när det är mörkt.

Om du åker till Koh Lanta och behöver hjälp att boka hotell mm så gå till Sea Monster World Travel direkt till vänster när du kliver av båten och har gått av piren. Killen är toppen.

Om du ändå är på Koh Lanta så ta några dagar på Koh Ngai som ligger en dryg timmes båtresa söderut. Bo på Co-Co Cottage!

Om du, som jag, råkar bli övertalad att åka till Kata och när du kommer dit hatar stället så ligger den trevliga stranden Nai Harn en kvarts taxiresa söderut. Där är det betydligt lugnare.

Inga kommentarer: